Over mij

Hi, wat fijn dat je hier bent!

Mijn naam is Katinka, ik ben zelfstandig illustrator en freelance content creator. En zoals je misschien al door had, hartstikke vegan! ;)

Deze blog is dan ook een plek voor mij om mijn ervaring te delen over de vegan lifestyle, en hopelijk op een positieve en toegankelijke manier te inspireren. Er hangt ook nog steeds een negatief stigma op veganisme en trouwens ook op activisme. Hopelijk kan ik dat een beetje doorbreken!

Als grote dierenvriend vond ik het vroeger vréselijk dat er dieren dood werden gemaakt voor mijn eten. Als kind probeerde ik het weg te stoppen omdat ik het gevoel had geen alternatief had, want ik lustte immers al zo weinig? Wat bleef er dan nog over.. dacht ik. 

 

Zodra ik uit huis ging om te studeren ben ik vegetariër geworden. Dan gingen er voor mij tenminste geen dieren dood was mijn gedachte. En zolang ik 3 sterren vrije uitloopeieren kocht hadden de kippen het vast goed. Toch? Het duurde nog jaren voordat ik me écht besefte dat het lot van dieren in de ei- en zuivelindustrie net zo schrijnend was. Dat mannelijke kuikens door de schredder gingen, alle mannelijke kalfjes geslacht worden, en ook de legkippen en melkkoeien geen goed leven hebben. Ik heb de dierlijke producten een voor een afgebouwd, eerst eieren, toen kaas, als laatste melkchocolade. Wat een opluchting was dat! Ik ontdekte dat kaas en melkchocolade echt verslavend waren geweest, ik moest echt een beetje afkicken. Maar het schuldgevoel wat van mijn schouders af was zo enorm. Veganisme was veel makkelijker en leuker dan ik dacht, en het voelt fantastisch om niet meer aan dierenleed bij te dragen. En eerlijk? Ik zou willen dat ik de switch veel eerder had gemaakt!!

20210711.jpg

Volg me ook

op Instagram