top of page

Boekentips | Geluk & mindset
Er zijn ontelbaar veel boeken over geluk, mindset en productiviteit. De boeken die ik tot nu toe heb gelezen hebben mij echt geholpen om een positieve mindset te creëren en meer uit het leven te halen.

Mijn favoriete boek tot nu toe is The Happiness Project van Gretchen Rubin. Het leest weg als een verhaal omdat de schrijfster haar eigen onderzoek naar geluk beschrijft, en dat is al heel inspirerend. Het gaf mij echt een boost en ik heb meteen nog drie boeken gekocht om aan mijn omgeving cadeau te doen. Er staan meestal wel een aantal listings op Marktplaats, zo ben je meteen duurzaam bezig. En ook Bol.com heeft vaak tweedehands boeken te koop. Ik hoop dat deze boeken je zullen inspireren!


 

Geluk


Het Happiness Project - Gretchen Rubin

In dit boek gaat de schrijfster op zoek naar een leven met meer geluk, door iedere maand één onderwerp aan te pakken. Ze vindt hiermee meer geluk in het dagelijks leven, maar ook op het gebied van relaties, geld en gezondheid. Het boek is luchtig en geestig geschreven, en zet je meteen aan het denken hoe je dit in je eigen leven kan toepassen.


Ikigai - Francesc Miralles & Hector Garcia

De schrijvers gaan op bezoek bij inwoners van het Japanse Okinawa om te ontdekken wat hun geheim is voor een gelukkig en gezond leven. Ze ontdekten dat hun dieet, levensstijl en sociale contacten veel invloed hebben, maar ook hun Ikigai, oftewel hun reden van bestaan. Iedereen heeft een Ikigai, en dit boek helpt je ook jouw Ikigai te vinden. Het boek is klein en niet te dik van formaat, waardoor het makkelijk wegleest. Tegengif - Oliver Burkeman

Een boek voor mensen die een hekel hebben aan positief denken. Alleen maar positiviteit forceren werkt namelijk averechts, omdat we niet leren van onze mislukkingen, of aandacht geven aan twijfel of onzekerheid. Juist door dit toe te laten en ruimte te geven kun je ervan leren en groeien naar een leven met meer voldoening en geluk.Jonathan Livingston Zeemeeuw - Richard Bach In eerste instantie lijkt de titel nogal weinig zeggend, want gaat dit boek nou over een zeemeeuw? Ja dus, maar specifiek een meeuw die meer uit het leven wil halen. Hij streeft naar iets hogers, maar wordt daardoor verstoten uit de meeuwenkolonie. Maar onderweg ontmoet hij gelijkgestemde meeuwen, en ontdekt hij dat door zich los te maken van verveling, angst en haat hij langer en gelukkig kan leven. Het is een symbolisch verhaal over geloof in jezelf vertrouwen op je intuïtie. Het is een echte klassieker, al moest ik er wel even aan wennen!Nog op mijn leeslijst:


De Kunst van het Geluk - Daila Lama & Howard Cutler

Dit inspirerende boek leert je beter omgaan met tegenslagen, en is een zoektocht naar innerlijke rust. De Dalai Lama toont aan de hand van concrete voorbeelden hoe je haat, hebzucht en jaloezie los kan laten en daarmee geluk kan bereiken. Een toegankelijk boek vol wijsheden uit het Boeddhisme, verteld door de Dalai Lama en geschreven door Howard Cutler.


 

Mindset & Productiviteit


Slimmer Sneller Beter - Charles Duhigg

In dit boek wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk getoond hoe je anders met tijd om kan gaan, door je manier van denken te veranderen en je doelen op de juiste manier te formuleren. Je hoeft niet harder te werken, maar vooral slimmer!


Nooit Meer Te Druk - Tony Crabbe Nooit meer te druk van Tony Crabbe helpt je jouw hoofd en leven op te ruimen, waarbij je weer aandacht hebt voor echt belangrijke dingen. Geen overvolle inboxen en to-do lijstjes meer! Het boek laat je inzien dat je niet alles tegelijk moet willen en kunnen, maar keuzes moet maken waar je jouw tijd en aandacht aan wil besteden.Nog op mijn leeslijst:


Master Your Mindset - Michael Pilarczyk

Michael Pilarczyk is auteur, spreker en mindset & mindfulness coach. Hij spreekt in dit boek uit eigen ervaring hoe je jouw mooiste leven kunt creëren, door middel van bewustzijn, zingeving en inzicht. Door het beantwoorden van levensvragen ontdek je wat je echt wil, en ontwikkel je meer zelfinzicht. Met een 12-stappenstrategie ga je avervolges an de slag om huidige gedachtepatronen te doorbreken en je mindset te herprogrammeren.


Van de schrijver hoef je niet eindeloos positief te zijn, wat sowieso al een verfrissende benadering is. Leer juist leven met je tekortkomingen en onzekerheden, en wees tevreden met je reeds behaalde doelen. stel niet overal te hoge eisen aan, waardoor je jezelf meer rust en geluk gunt. Een humoristisch boek met veel psychologische adviezen.


De Kracht van Wilskracht - Kelly Mcgonigal Een boek over wilskracht en zelfbeheersing om je relaties, gezondheid, carrière en andere vlakken van je leven een boost te geven. Hoe komt het dat de veel mensen last hebben van uitstelgedrag, geldproblemen, of het niet lukt om slechte gewoontes af te leren? De schrijfster is zelf docent Psychologie aan Stanford University, en heeft het boek gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek over wilskracht. Ze stelt zich op als coach en geeft je opdrachten mee om je wilskracht en zelfbeheersing te vergroten. Dit boek heeft goede reviews en ik heb heel veel zin om dit binnenkort te gaan lezen!


Playing Big - Tara Mohr Veel vrouwen zijn ontzettend getalenteerd maar kennen hun eigen potentieel niet. Ze spelen het veilig binnen hun carrière en weten niet hoe ze uit dit patroon kunnen breken. Met een stap-voor-stap leiderschapsprogramma ga je aan de slag om jezelf niet langer klein te houden maar om naar je innerlijke coach te luisteren en je ware ambities te realiseren.

Eat That Frog - Brian Tracy 'dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden'.

Begin je dag met taken waar je het meest tegenop ziet, want dit zijn vaak juist de belangrijkste taken om te doen. Probeer niet alles te willen, maar te focussen op de belangrijkste dingen en doe die met aandacht om succes te genereren. Met 21 stappen helpt de schrijver je om te stoppen met uitstellen.


 

Ps. Volg je mij al op Goodreads? Daar vind je nog veel meer boekentips!Disclaimer: deze blogpost is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en is op geen enkele wijze gesponsord. Wel bevat deze pagina enkele affiliate links. Hiermee ontvang ik een kleine commissie wanneer je iets via een link koopt. Dat helpt me weer in de kosten voor deze website!

Commentaires


20210711-2_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Katinka, en ik deel in deze blog mijn tips en ervaringen als veganist. Ik hoop hiermee inspiratie en handvaten te geven voor wie ook (plant)aardiger wil gaan leven.

Categorieën

Volg je me al

op Instagram?

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page