top of page

Boekentips | vegan-friendly kinderboeken


Er zijn steeds meer kinderboeken met een diervriendelijke, plantaardige boodschap om kinderen op een toegankelijke, positieve manier bewust te maken van speciësisme, de bio-industrie en plantaardige voeding. Hier vind je een selectie van de leukste boeken die ik kon vinden. Een mooi cadeau-idee voor bewuste kinderen en/of ouders!


(Voor)leesboeken


Piepmuis op bezoek bij Anna de koe - Tiara Portier & Niki Mens

Piepmuis helpt Anna de koe met het zoeken van haar verdwenen kalfje. Kindvriendelijk en educatief, hier te koop.

Foto: Piepmuis op bezoek bij Anna de KoeGrrroentosaurus - Smriti Prasadam-Halls

Als de andere T-rexen een sappige T-bone steak verslinden, eet Boo wortelcake! Het vrolijke verhaal van een T-rex die anders durft te zijn, hier te koop.Koos zoekt een huis - Liselot Jansen & Yondi Schmidt

Samen met Koos de koala ga je op avontuur en leer je op een toegankelijke manier meer over ontbossing, hier te koop.


Je Bent Om Op Te Eten! - Karla Stoefs

Een vertederend voorleesverhaal van Karla Stoefs voor alle kinderen met grote vragen, hier te koop.Het Geheim van de Wind - Debora Zachariasse & Alice Hoogstad

Een dromerig voorleesboek over drie schattige biggen, hier te koop.Scharreltje - Karen van Holst Pellekaan

Luuk neemt een achtergebleven biggetje stiekem mee naar huis. Zijn vader is in eerste instantie niet blij! Hier te koop.What Vegan Kids Eat - Amber Pollock & Kayleigh Castle

Engelstalig, hier te koopPoeski & Moeski zoeken een thuis - Nathalie Maes & Peter van Harmelen

Twee poezen op zoek naar een warm huisje, hier te koop.
 Kookboeken - koken met kinderen


Gewoon Vegan - Alexandra Penrhyn Lowe

Een fijn, geïllustreerd boek met makkelijke gerechten voor het hele gezin! Kids-proof recepten boordevol verstopte groenten. Hier te koop.


Een engelstalig kookboek gevuld met 125 recepten die zelfs de moeilijke eters weten te overtuigen. Hier te koop.


Een boek met eenvoudige en gezonde recepten die kinderen zelf kunnen maken, hier te koop.


Family. Eat. Plant. - Lisette Kreischer & Maartje Borst

Een mooi boek met eenvoudige en gezonde recepten voor het hele gezin. De gerechten zijn vaak vegan versies van klassieke recepten, van ouderwetse appeltaart en pudding tot seitansteak. Ook fijn: ze geven tips & tricks in voor kritiek van buitenaf over een plantaardige levensstijl. Hier te koop.


 


Informatieve boeken voor vegan oudersEen Engelstalig boek wat al je prangende vragen beantwoord over een kind veganistisch opvoeden. Het boek gaat dus niet alleen over plantaardig eten maar de hele vegan lifestyle! Hier te koop.
 

Dat was het weer. Heb jij nog tips of aanvullingen? Laat het me vooral weten!Disclaimer: deze blogpost is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en is op geen enkele wijze gesponsord. Wel bevat deze pagina enkele affiliate links. Hiermee ontvang ik een kleine commissie wanneer je iets via een link koopt. Dat helpt me weer in de kosten voor deze website!

Comentarios


20210711-2_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Katinka, en ik deel in deze blog mijn tips en ervaringen als veganist. Ik hoop hiermee inspiratie en handvaten te geven voor wie ook (plant)aardiger wil gaan leven.

Categorieën

Volg je me al

op Instagram?

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page