Boekentips | Vegan kookboeken

In deze blogpost deel ik mijn favorieten, en heb ik de beste vegan kookboeken van het moment onderverdeeld in een aantal handige categorieën! Bijvoorbeeld boeken met eenvoudige recepten, gezonde recepten (Whole Foods Plant Based) of boeken met verfijnde, feestelijke recepten om indruk te maken op je bezoek. Doe er je voordeel mee!


Mijn favorietenVegan Vibes - Lisa Steltenpool

Een overzichtelijk boek waar behalve recepten ook veel uitleg over plantaardig eten, gezondheid en veganisme in staat. Ideaal als je nieuwsgierig bent naar veganisme maar ook fijn als je al plantaardig eet en nog gezonder wil eten of gewoon meer wil weten over voeding. Lisa Steltenpool is zelf diëtiste en kan daarom onderbouwde voedingsinformatie geven, en legt het ook eenvoudig en toegankelijk uit. Het boek is daarom eigenlijk voor iedereen wel een aanrader. Het enige nadeel vind ik misschien dat er niet super veel recepten in staan - maar wel hele lekkere!


Man. Eat. Plant. – Lisette Kreischer & Maartje Borst

Lisette Kreischer is de mede oprichtster van The Dutch Weed burger en heeft inmiddels ook al meerdere succesvolle boeken uitgebracht. Dit kookboek staat vol heerlijke grill, rooster en BBQ recepten met foto's waar je direct van gaat watertanden. Het is een echte aanrader voor de vleeschliefhebbers onder ons, dus mensen die wel van de smaak van vlees houden, maar dan zonder het dierenleed. Verwacht no-nonsense recepten die ook de hardnekkige carnivoor zullen verleiden. Een geweldig cadeau voor stoere mannen (en eigenlijk iedereen)!


Vegan East - Milou van der Will

Dit heerlijke kookboek bevat 80 authentieke oosterse recepten, waarbij de schrijfster inspiratie uit haar Indische roots haalt, maar ook andere delen van Azië verkent. Ze weet met veel kruiden en slimme technieken groentes om te toveren tot echte smaakbommetjes. Er staan wat meer gevorderde recepten in Vegan East, met soms een wat langere ingrediënten lijst. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, het is de moeite waard!


Links: Dirty Vegan. Rechts: Vegan SoulfoodVegan soul food - Jason Tjon Affo

De kleuren spatten van dit kookboek af, en dat is precies wat de recepten van Jason Tjon Affo zo speciaal maken. Hij heeft een geweldig oog voor kleur en styling, en combineert dat in zowel alledaagse als feestelijke recepten. In het boek vind je duidelijk inspiratie vanuit zijn Surinaamse roots, maar ook uitstapjes naar wereldkeukens zoals Japan en India. Een toegankelijk kookboek met voor ieder wat wils.Dirty Vegan - Matt Pritchard & One Tribe TV Limited

Matt Pritchard is misschien niet het stereobeeld waar je aan zou denken bij een veganist, maar dat maakt het juist extra verrassend. Zijn uitgesproken persoonlijkheid dringt door in zijn recepten, met stoere, ongecompliceerde gerechten. Daarnaast verdiept hij zich als ex topsporter ook in gezondheid en voedingsstoffen om je fitter te voeren. Een fijn boek voor alledaagse gerechten die eenvoudig te bereiden zijn, maar die wel vol smaak zitten - en ook nog eens gezond zijn!


Vegan kookboeken voor iedereen!

Hieronder vind je een overzicht van kookboeken voor verschillende doelgroepen. Zoek je een vegan kookboek als cadeau? Dan vind je hier vast een fijne tip!


Voor de beginner - eenvoudige recepten


Gewoon Vegan - Alexandra Penrhyn Lowe


Vegan in 5 - Roxy Pope


7 Ingrediënten Vegan – Rita Serano


De Vega-Revolutie - Lisa Steltenpool


Easy Vegan Feelgood - Living the Green Life


Voor de gevorderde chef - uitgebreid koken


The Wicked Healthy Cookbook - Derek Sarno


Vegan Japaneasy - Tim Anderson


The Homemade Vegan Pantry - Miyoko Schinner


Voor de gezonde eter: Whole foods plant based


Hoe Overleef je? Kookboek - Michael Greger


How Not To Diet Kookboek - Michael Greger


Vegan Cooking for Everyone - The Happy Pear


Vegan bak boeken


Funky Vegan Bakboek - Emma Herngreen


Dosia bakt vegan - Dosia Brewer


Van de Vegan Bakker - Rodolphe Landemaine


Vegan zuivel maken


Vegan Zuivel - Emelie Holm


Koken met kinderen


The Help Yourself Cookbook for Kids - Ruby Roth


Oh She Glows, Elke Dag – Angela Liddon


Voor je bezoek - (dinner party's!)


Vegan Party - Gaz Oakley


Vegan for Friends - Alexander Gershberg


Voor je viervoeter

Dog. Eat. Plant. Lisette KreishnerEn tot slot, een no-spon tip:

Als je lid wordt van Partij voor de Dieren kan je een welkomstcadeau uitzoeken, vaak ter waarde van de contributie. Win-win toch? Klik hier om alle welkomstgeschenken te bekijken. Op het moment van schrijven kan je kiezen uit deze kookboeken (naast andere vegan friendly cadeaus):

• Vegan Vibes - Lisa Steltenpool

• Easy Vegan Feelgood - Living the Green Life

• Verrukkelijk vegan bakken - Anthea Cheng

• Dosia bakt vegan - Dosia Brewer


Disclaimer: deze blogpost is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en is op geen enkele wijze gesponsord.

Hi, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Katinka, en ik deel in deze blog mijn tips en ervaringen als veganist!

Laat de posts naar je toekomen

Bedankt voor je aanmelding!

  • Instagram
  • Pinterest