top of page

Boekentips | Vegan kookboekenIn deze blogpost deel ik mijn favorieten, en heb ik de beste vegan kookboeken van het moment onderverdeeld in een aantal handige categorieën! Bijvoorbeeld boeken met eenvoudige recepten, gezonde recepten (Whole Foods Plant Based) of boeken met verfijnde, feestelijke recepten om indruk te maken op je bezoek. Doe er je voordeel mee!

Mijn favorietenVegan Vibes - Lisa Steltenpool

Een overzichtelijk boek waar behalve recepten ook veel uitleg over plantaardig eten, gezondheid en veganisme in staat. Ideaal als je nieuwsgierig bent naar veganisme maar ook fijn als je al plantaardig eet en nog gezonder wil eten of gewoon meer wil weten over voeding. Lisa Steltenpool is zelf diëtiste en kan daarom onderbouwde voedingsinformatie geven, en legt het ook eenvoudig en toegankelijk uit. Het boek is daarom eigenlijk voor iedereen wel een aanrader. Het enige nadeel vind ik misschien dat er niet super veel recepten in staan - maar wel hele lekkere!


Man. Eat. Plant. – Lisette Kreischer & Maartje Borst


Lisette Kreischer is de mede oprichtster van The Dutch Weed burger en heeft inmiddels ook al meerdere succesvolle boeken uitgebracht. Dit kookboek staat vol heerlijke grill, rooster en BBQ recepten met foto's waar je direct van gaat watertanden. Het is een echte aanrader voor de vleeschliefhebbers onder ons, dus mensen die wel van de smaak van vlees houden, maar dan zonder het dierenleed. Verwacht no-nonsense recepten die ook de hardnekkige carnivoor zullen verleiden. Een geweldig cadeau voor stoere mannen (en eigenlijk iedereen)!


Vegan East - Milou van der Will


Dit heerlijke kookboek bevat 80 authentieke oosterse recepten, waarbij de schrijfster inspiratie uit haar Indische roots haalt, maar ook andere delen van Azië verkent. Ze weet met veel kruiden en slimme technieken groentes om te toveren tot echte smaakbommetjes. Er staan wat meer gevorderde recepten in Vegan East, met soms een wat langere ingrediënten lijst. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, het is de moeite waard!
Vegan soul food - Jason Tjon Affo

De kleuren spatten van dit kookboek af, en dat is precies wat de recepten van Jason Tjon Affo zo speciaal maken. Hij heeft een geweldig oog voor kleur en styling, en combineert dat in zowel alledaagse als feestelijke recepten. In het boek vind je duidelijk inspiratie vanuit zijn Surinaamse roots, maar ook uitstapjes naar wereldkeukens zoals Japan en India. Een toegankelijk kookboek met voor ieder wat wils.
Vegan Party food - Jason Tjon Affo


Dit is het tweede boek van Jason Tjon Affo, oprichter van The Indigo Kitchen. Het is wederom een kleurrijk en prachtig vormgegeven boek, maar óók praktisch. Jason heeft het boek namelijk onderverdeeld per type feestje (van een verjaardagsfeest tot brunch o'clock en cocktail parties), en per gelegenheid passende recepten ontwikkeld. Zo is er een speciaal hoofdstuk voor de cocktails, én eentje met hangover gerechten voor de volgende dag. In dit boek vind je ook nog een boodschappenlijst, speciale Spotify playlists en tips voor de aankleding, wauw! Mijn favoriete gerechten (tot nu toe) zijn de eggplant rolls en baklava, maar ik heb al zin om meer uit te testen. Waar is dat feestje?

Dirty Vegan - Matt Pritchard & One Tribe TV Limited

Matt Pritchard is misschien niet het stereobeeld waar je aan zou denken bij een veganist, maar dat maakt het juist extra verrassend. Zijn uitgesproken persoonlijkheid dringt door in zijn recepten, met stoere, ongecompliceerde gerechten. Daarnaast verdiept hij zich als ex topsporter ook in gezondheid en voedingsstoffen om je fitter te voeren. Een fijn boek voor alledaagse gerechten die eenvoudig te bereiden zijn, maar die wel vol smaak zitten - en ook nog eens gezond zijn!

 


Kookboeken per categorie | Voor ieder wat wils!


Een overzicht van kookboeken voor verschillende doelgroepen. Zoek je bijvoorbeeld een vegan kookboek als cadeau? Dan vind je hieronder vast een fijne tip!
Voor de beginner - eenvoudige recepten


Gewoon Vegan - Alexandra Penrhyn Lowe


Vegan in 5 - Roxy Pope


7 Ingrediënten Vegan – Rita Serano


De Vega-Revolutie - Lisa Steltenpool


Easy Vegan Feelgood - Living the Green Life 


Voor de gevorderde chef - uitgebreid koken


The Wicked Healthy Cookbook - Derek Sarno


Vegan Japaneasy - Tim Anderson


The Homemade Vegan Pantry - Miyoko Schinner


 


Voor de gezonde eter: Whole Foods Plant Based recepten


Hoe Overleef je? Kookboek - Michael Greger


How Not To Diet Kookboek - Michael Greger


Vegan Cooking for Everyone - The Happy Pear


 


Vegan bak boeken


Funky Vegan Bakboek - Emma Herngreen


Dosia bakt vegan - Dosia Brewer


Van de Vegan Bakker - Rodolphe Landemaine


 


Vegan zuivel maken


Vegan Zuivel - Emelie Holm

50 x Vegan Zuivel - Marleen Visser


 


Koken met kinderenFamily. Eat. Plant. - Lisette Kreischer & Maartje Borst


Oh She Glows, Elke Dag – Angela Liddon


 


Voor je bezoek - (dinner party's!)


Vegan Party - Gaz Oakley


Vegan for Friends - Alexander Gershberg


Vegan Party Food - Jason Tjon Affo


 


Voor je viervoeter

Dog. Eat. Plant. Lisette Kreishner


 

En tot slot, een no-spon tip:

Als je lid wordt van Partij voor de Dieren kan je een welkomstcadeau uitzoeken, vaak ter waarde van de contributie. Win-win toch? Klik hier om alle welkomstgeschenken te bekijken. Op het moment van schrijven kan je kiezen uit deze kookboeken (naast andere vegan friendly cadeaus):

• Vegan Vibes - Lisa Steltenpool

• Easy Vegan Feelgood - Living the Green Life

• Verrukkelijk vegan bakken - Anthea Cheng

• Dosia bakt vegan - Dosia Brewer


 

Disclaimer: deze blogpost is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en is op geen enkele wijze gesponsord. Wel bevat deze pagina enkele affiliate links. Hiermee ontvang ik een kleine commissie wanneer je iets via een link koopt. Dat helpt me weer in de kosten voor deze website!

Comments


20210711-2_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Katinka, en ik deel in deze blog mijn tips en ervaringen als veganist. Ik hoop hiermee inspiratie en handvaten te geven voor wie ook (plant)aardiger wil gaan leven.

Categorieën

Volg je me al

op Instagram?

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page