top of page

Boekentips | VeganismeVandaag wil ik een lijst met mijn favoriete boeken over veganisme - en vooral ook boeken die ik nog op mijn lijstje heb staan, met jullie delen!


Sinds ik weer een bibliotheek abonnement heb is de drempel om te lezen zoveel kleiner geworden. Ik vind het heerlijk om naar de bieb te wandelen en met een gevulde tas weer thuis te komen. Soms kan alle keuze in de bieb ook overweldigend zijn, en daarom houd ik een lijstje bij met alle boeken die ik nog wil lezen. Daarvan kies ik er dan 1 of 2 uit zodra ik in de bieb sta! Helaas is de bibliotheek momenteel gesloten, dus heb ik me gestort op de e-boeken in de bibliotheek app, en bestel ik af en toe een boek via Marktplaats. Best een fijne afwisseling!

 

Mijn favorieten


Ooit Aten we Dieren - Roanne van Voorst

Dit is echt één van mijn favoriete boeken over veganisme. Roanne van Voorst kijkt vanaf de toekomst terug op onze huidige maatschappij en zet je daarmee aan het denken.


Het Klimaat Zijn Wij - Jonathan Saffran Foer

Ik had wel een beetje moeite om in het verhaal te komen. Maar het boek staat zo bomvol feiten en informatie over het klimaat en de rol die de veehouderij hierin speelt, dat ik het toch echt een must vind om te lezen.


Dierloos - Dirk-Jan Verdonk


De Vegetarische Slager - Jeroen Siebelink


 

Boeken die ik nog wil lezen


Dieren Eten - Jonathan Saffran Foer


Dierenrechten - Dirk-Jan Verdonk • Beyond Beliefs - Melanie Joy


De Vrolijke Veganist - Floris van den Berg


How to Create a Vegan World - Tobias Leenaert


Dieet voor een betere planeet - Hanneke van Veghel


Why We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows - Melanie Joy


Animal Liberation - Peter Singer


The Food Revolution - John Robbin

Weet Wie Je Eet - Stijn Bruers


Waarom ik mijn vrienden niet opeet - Matthieu Ricard


De Koe Knikte Ja - Erik Schumacher


 


Plantaardig Eten

Onderstaande boeken gaan niet over een vegan lifestyle maar zijn wel een betoog voor (de voordelen van) een plantaardig dieet:


Hoe Overleef je? - Michal Greger


Proteinaholic - Garth Davis & Howard Jacobson


The China Study - T. Colin Campbell & Thomas M. Campbell


Eat To Live - Joel Fuhrman, Md


 

Zoals je ziet heb ik zelf nog genoeg te lezen.. Maar heb jij ze allemaal al uit? In deze webshop vind je nog meer vegan boeken.


 

Ps. Volg je mij al op Goodreads? Daar vind je nog veel meer boekentips!


Disclaimer: deze blogpost is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en is op geen enkele wijze gesponsord. Wel bevat deze pagina enkele affiliate links. Hiermee ontvang ik een kleine commissie wanneer je iets via een link koopt. Dat helpt me weer in de kosten voor deze website!

20210711-2_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Katinka, en ik deel in deze blog mijn tips en ervaringen als veganist. Ik hoop hiermee inspiratie en handvaten te geven voor wie ook (plant)aardiger wil gaan leven.

Categorieën

Volg je me al

op Instagram?

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page