top of page

De lekkerste vegan kazen in de supermarkt!

Er is de afgelopen tijd zoveel nieuw aanbod bijgekomen, maar welke vegan kaas is nou het beste?

We testen de kaasplakken, rasp, blokken feta, cheddar, brie en camemberts van Albert Heijn, Jumbo en Lidl. En als bonus nemen we ook een paar kaasjes van Ekoplaza onder de loep!


Mijn top 3: 
 

KAASPLAKKEN

Vegan kaasplakken van Lidl huismerk

Bij Lidl voor €1,89 | 200g

Een van de betere plantaardige kaasplakken, voor een fijne prijs! Hij smelt snel en goed, zonder een overheersende kokosolie smaak. Het blijft het lekkerst op een tosti, maar een los plakje is eigenlijk ook best goed te doen. Het is misschien wel wat minder romig dan je van koeienkaas gewend zou kunnen zijn. Bekijk hier!Aromatic slices van Simply V

Bij Jumbo & AH XL voor €3,49 | 150g

Een lekkere, iets meer belegen kaas smaak. Een wat hogere prijsklasse, maar zeker de moeite waard om deze Simply V plakken eens uit te proberen! Helaas alleen nog bij de grotere Jumbo’s en Albert Heijn XL te vinden. Bekijk hier!
AH plantaardige Goudse plak komijn

Bij Albert Heijn voor €2,19 | 200g

Komijn kaas, die had ik lang gemist! Een smaakvolle plantaardige variant. De komijn smaak is goed aanwezig, en het ziet er net als de ‘echte’! Lekker op een boterham of gesmolten als tosti. Bekijk hier!


 

GERASPTE KAAS

Vegan rasp van Lidl huismerk

Bij Lidl voor €1,69 | 200g

Een goed smeltende plantaardige rasp voor een betaalbare prijs. Ideaal voor ovenschotels, nacho's of andere warme gerechten! Hij smelt bijna te goed, waardoor hij wat dun wordt. Desondanks zeker niet slecht. Bekijk hier. Violife Gouda Flavour Grated

Bij Albert Heijn & Jumbo oor €3,45 | 200g

Violife stelt zelden teleur, maar het is dan ook in een wat duurdere prijscategorie. Een lekkere kaas die redelijk goed smelt. Tip: maak hem een beetje nat met een plantenspuit, dan smelt hij sneller! Bekijk hier.

 

MOZZARELLA

Mondarella

Bij Jumbo voor €2,99 | 180g

De meningen verschillen flink, maar ik vind deze heerlijk! Eet hem samen met wat plantaardige pesto op een toastje, succes gegarandeerd. Bekijk hier.


 

CHEDDAR


Verdino Plant-Based Yellow Block Cheddar-Style

Bij Jumbo voor €2,99 | 200g

Bekijk hier!

Violife Cheddar Flavour Slices

Bij Jumbo voor €2,99 | 200g

Bekijk hier!

AH Plantaardige plakken (alternatief voor) cheddar

Bij Albert Heijn voor €2,19 | 150g

Bekijk hier!


 

FETA

Dodoni Plant'd greek white

Bij Albert Heijn voor €2,99 | 200g

Bekijk hier!


Verdino Plant-Based White Block Greek-Style Vegan Cheese

Bij Jumbo voor €3,25 | 200g

Bekijk hier!

 

BRIE / CAMEMBERT


Nurishh Camembert

Bij Albert Heijn voor €3,99 | 140g

Een stevig en frisse kaas, die wij eerder als brie zouden bestempelen (op de ronde vorm na dan). Desalniettemin een lekker kaasje voor bij de borrel! Je vind deze kaas in het koelschap van grotere Albert Heijns. Bekijk hier.

Cashew Fermentino - Bloomy Rind - Plantaardig

Bij Jumbo voor €4,99 | 100g

Een romig alternatief voor camembert, op basis van cashews. Ook deze vonden wij niet verkeerd, al mis ik misschien nog de echte sterke smaak die ik mij herinner van camembert. Helaas is deze lang niet altijd te vinden bij Jumbo. Bekijk hier!


 


EKOPLAZA


Jeanne vegan blauwe kaas van Jay & Joy

Bij Ekoplaza voor €6,29 | 90g

Een heerlijk alternatief voor blauwe schimmelkaas! Dit kaasje is romig, sterk van smaak en heerlijk op een toastje bij een glas wijn. Toegegeven, qua uiterlijk wint dit kaasje geen schoonheidsprijs. Een ander nadeel vind ik toch ook wel de prijs, want voor 6,29 euro krijg je slechts 90 gram. Maar, daarentegen investeer je wel in dit bedrijf, waardoor ze hopelijk in de toekomst kunnen opschalen en daarmee hun prijzen kan verlagen! Wist je dat Jay & Joy in Parijs al een eigen plantaardige kaaswinkel hebben? Ik kan niet wachten om nog meer van Jay & Joy uit te proberen! Bestel het kaasje hier.


Josephine vegan brie van Jay & Joy

Bij Ekoplaza voor €6,29 | 90g

Een lekkere, stevige brie. Het zal een non-vegan kaasliefhebber misschien niet overtuigen, maar voor vegan kaasliefhebbers is het een prima alternatief voor brie. Bestel hier!
 

Dat waren ze alweer. Ik ben super benieuwd of je deze producten al geprobeerd hebt, en wat je ervan vond! Volg je me al op Instagram? Daar deel ik nog meer tips, inspiratie en informatie!コメント


20210711-2_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Katinka, en ik deel in deze blog mijn tips en ervaringen als veganist. Ik hoop hiermee inspiratie en handvaten te geven voor wie ook (plant)aardiger wil gaan leven.

Categorieën

Volg je me al

op Instagram?

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page