top of page

Vegan hotspots | Eindhoven

In de afgelopen jaren is Eindhoven uitgegroeid tot een waar vegan walhalla! In deze lijst vind je alle vegan en vegan friendly hotspots, met aanbevelingen van het menu. Mijn favorieten zijn toch wel Tea Stories, Jungle Cafe, Bistro Calypso en nieuwkomer de Hoogste Tijd, maar af en toe proberen we ook iets nieuws uit ;)

Links & rechts: Tea Stories🅥 = 100% vegan


Lunch- en koffietentjes

Heerlijke thee, lattes en lunch in een plek waar je even tot rust komt.

Mijn favorieten: Japanese Chai, Tiramisu Latte, Teriyaki Jackfruit Toast.


Een gezellig familiecafé met een gezonde menukaart en huisgemaakt lekkers.

Mijn favorieten: Chai Latte, Huisgemaakte Soep, Chocolate Chip Cookie.

🅥 YB (Yoghurt Barn) In september 2022 zijn ze overgestapt op een nieuwe naam en, nog veel belangrijker: op een volledig plantaardig menu! Eindelijk refereren ze niet meer naar koeienmelk als 'de normale melk', heel fijn! Stiekem was een groot deel van hun aanbod al plantaardig, maar nu hebben ze zuivelindustrie echt de deur gewezen. Geniet hier van plantaardige yoghurt, een milkshake, koffie, gebak of kleine lunch.

Mijn favorieten: choco iced latte, bananenbrood.

All day breakfast, huisgemaakt gebak en gezonde lunchopties. Fijn terras met zon, het is wel vaak erg druk. Mijn favorieten: Chai Latte, Vegan Mozarella Toast, Cinnamon Crumble Banana Bread.

Fijne koffiebar met twee locaties. De locatie op het station is ideaal om je laptop mee te nemen. Mijn favorieten: Iced Coffee, Van Planten gebak.


Elegante lunchroom in een sfeervolle straat. Fijne plek om met je laptop te werken. Mijn favoriet: Iced Haver Cappuccino, Vegan Ontbijtplank.


Specialty koffiebar in een knus pand.

Mijn favoriet: Latte Macchiato, Pompoenbrood met Avocado.


Links & rechts: Happiness CafeRestaurants

Heerlijk comfort food zonder poespas. Fijn terras met zon, midden in het drukke Stratum's Eind. Mijn favorieten: Falafelwrap, Kapsalon, Huisgemaakte Chocobrownie. 🅥 Hoogste Tijd

Dit café is nog niet zo lang geleden overgestapt op een 100% plantaardige menukaart. Ze hebben een wisselende, beknopte menukaart en heerlijke borrel snacks. Na afloop kan je op het terras blijven hangen voor een biertje, cocktail of gin&tonic. Mijn favorieten: Kimchi Tempeh Burger, brownie dessert.


Echt vegan junkfood, denk aan de Vegan Junkfood Bark, loaded fries, burgers en snacks. Ze hebben meestao ook enkele toetjes van de lokale patisserie Viola's.

Mijn favorieten: Guacward Sweet Potato Fries, Viola's dirty peanut dessert.


Ben je juist op zoek naar een gezonde plantaardige maaltijd? Dan ben je bij de to go saladbar van Mama Terra aan het juiste adres. Stel hier zelf een bowl samen van de saladbar of kies uit één van de ayurvedische bowls van het menu. Daarnaast vind je hier gezonde bliss balls en een echte conscious shop met vegan food en non food producten. Let op: alleen to go, geen restaurant.

Mijn favorieten: zelf samengestelde bowl met o.a. zoete aardappel en gemarineerde oesterzwam.

🅥 Vegan Burger Brothers Dit is een 'ghost kitchen', ze bezorgen alleen va Deliveroo en andere bezorgservices, en hebben geen restaurant. Vanuit de keuken runnen ze meerdere concepten, waaronder The Vega Boys, Doner Dudes, Los Pollos Veganos en Las Vegan. Het eten was lekker, maar wel een beetje aan de droge kant.

Plantbased foodexperience, in een wat hogere prijsklasse. Ik heb hier vroeger niet zo geweldig gegeten, maar ik ben er al heel lang niet meer geweest. Het concept is inmiddels veranderd en ik ken ook mensen die enorm fan zijn. Dus ik zou zeggen, oordeel zelf!


Links: Vegan Burger Brothers, rechts: Tea StoriesVega(n) Midden-Oosterse gerechten, ideaal voor afhalen. Mijn favorieten: Pita Falafel Arabica, Baba Ganoush met Pitabrood.


Steeds meer vegan opties in dit eetcafe op Strijp-S, ze hebben onlangs een vegan burger menu op de kaart gezet. Mijn favoriet: vegan brownie.


Midden-oosters afhaalrestaurant. Opvallend: je krijgt het in een echt bord die je mag houden. Mijn favoriet: Falafel Bowl. De gyros vind ik persoonlijk te sterk gekruid, maar ik ken ook mensen die wel fan zijn.


Restaurant en vers(super)markt met veel gezonde opties. Mijn favorieten: Vegan Bitterballen, Gebak van Viola's.


Indiaas familierestaurant met een vegetarische kaart. Bediening/afhaal is niet altijd even snel. Even navragen welke gerechten vegan zijn. Mijn favoriet: Baingan Curry.


Restaurantketen met Indiase keuken, vegetarische kaart met veel vegan opties, die duidelijk op de kaart gemarkeerd zijn. Mijn favorieten: Baingan Bartha, Tandoori Garlic Naan.


Keten met mexicaanse classics in een nieuw jasje. Veel gezonde opties, vooral voor afhaal. Mijn favoriet: Bowl met pulled oats, zoete aardappel, guacemole, veggies en salsa.

Gebak

Fantastische patisserie zaak met veel vegan opties. Zelfs vegan keto en suikervrije opties. Mijn favorieten: Snickers Taart, Chocolade Entremet Waffelicious Warme wafels met toppings naar keuze en een aparte vegan kaart. O.a. oreo's, witte en (rijst)melkchocolade, fruit en ijs. Mijn favoriet: wafel met banaan & rijstmelkchocolade


Ijs

Uitgesproken smaken en aardig wat vegan opties. Niet goedkoop maar wel de moeite waard. Mijn favorieten: Pure Chocolade Sorbet, evt. samen met Kokos BBQ Ananas (Bounty!)


Dutch Homemade Wisselend vegan aanbod. Niet goedkoop maar wel de moeite waard. Mijn favoriet: vegan chocolade ijs, wanneer ze hem hebben!


Links: Viola's. Rechts: Dutch HomemadeNog meer opties?

Deze plekken heb ik nog niet geprobeerd of hebben mijn lijst niet gehaald. Ze bieden allemaal vegan opties aan, dus wie weet is het wat voor jou:Restaurants

1910

Gusto-040

De Karseboom

Plein 4


The Trafalgar Pub


Takumi

Xu Noodles

Fuso King Thai


Flavour and Spice

Gezana

Asmara


De Pizzaplaats

Pizzani

De Pizzaplaats

Happy Italy Vapiano's

Fastfood / Take-away

Cigkoftem Sugo

Papa John's Domino's New York Pizza

Subway

Poke Bowl Original

Passie voor Nasi

Dunkin' DonutsHeb jij nog een goede tip of toevoeging? Laat het me vooral weten!

 

Deze blog is uitsluitend gebaseerd op mijn bevindingen en is op geen enkele wijze gesponsord.

Comments


20210711-2_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Katinka, en ik deel in deze blog mijn tips en ervaringen als veganist. Ik hoop hiermee inspiratie en handvaten te geven voor wie ook (plant)aardiger wil gaan leven.

Categorieën

Volg je me al

op Instagram?

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page