top of page

Vegan hotspots | Hamburg

De fijnste cafés, restaurants met heerlijk vegan eten en de mooiste parken en wijkjes.

Hamburg heeft het allemaal. Ontdek hier mijn favoriete hotspots en enkele hidden gems zodat je goed voorbereid op reis gaat!


Links & rechts: het Elbstrand aan de haven


Vanwege familiebezoek had ik de gelegenheid om de mooie stad Hamburg meerdere keren te bezoeken. Met een beetje hulp van HappyCow en google heb ik de fijnste vegan cafés ontdekt en samen met mijn familie uitgeprobeerd. Zij wisten weer andere mooie plekjes te vinden, zoals het strand aan de haven, mooie parken en hippe wijkjes.


In deze blog vind je dan ook een overzicht van vegan(friendly) hotspots die ik zelf bezocht heb, en extra bonus tips voor plekken in Hamburg waar ik nog niet geweest ben maar die wel op mijn lijstje staan. Pro tip: Sla je favorieten vast op in Google Maps of Apple kaarten, zodat je kan zien wat er in je buurt is wanneer de honger je opeens overvalt. Daarnaast is HappyCow een hele fijne app om te raadplegen voor actuele openingstijden en reviews.


Pro tip: Sla je favorieten vast op in Google Maps of Apple kaarten, zodat je kan zien wat er in je buurt is wanneer de honger je opeens overvalt.

Scrol verder om de verschillende categorieën te bekijken: van ontbijt, lunch- en koffietentjes, restaurants tot parken, winkels en hippe wijkjes. Viel Spaß in Hamburg!





🅥 = 100% vegan




De beste ontbijt, lunch- en koffietentjes


🅥 Ændré

Een Scandinavisch georiënteerd ontbijt- en lunchcafé met sfeervol, minimalistisch interieur en ruim terras. Een heerlijke plek, zowel om te zitten als het eten zelf! De gerechten zijn biologisch huisgemaakt, gezond en vol kleur en smaak. De kaart is volledig vegan en bevat ook veel glutenvrije opties. Mijn favoriet: zuurdesembrood met hummus en gegrilde groente



🅥 Nasch

Een knus café met informele sfeer en een activistisch tintje (lees: klimaat / dierenrechten / anti racisme stickers op de voordeur en wc's). Het is gezellig ouderwets ingericht met geblokte tafelkleden en gehaakte onderzetters. De menu's hebben unieke illustraties op de voorkant. Ze serveren heerlijke gebakjes, (warme) drankjes en eenvoudige lunch. Ik voelde me hier meteen thuis.

Mijn favorieten: warme chocolademelk en een homemade cookie


Café Nasch



Een gezellig café met all-day breakfast concept. Denk aan pannenkoeken, wafels, een ontbijt burrito, smoothie bowls, koffie, sapjes en smoothies. Nom!

Mijn favorieten: acai smoothie, avocado toast



Eerlijk gezegd waren we een beetje teleurgesteld toen we op een doordeweekse dag bij Happenpappen aankwamen, omdat ze dan maar een beperkte kaart hebben. Ik raad je daarom aan om hier in het weekend heen te gaan als er een uitgebreidere menukaart is! Tenminste - als je hier wil ontbijten of lunchen. Als je alleen voor koffie en cake gaat is elke dag goed! De taarten zijn heerlijk en de sfeer is er gezellig.

Mijn favorieten: bananenbrood, warme chocolademelk



Een vegetarisch Canadees 'diner' stijl ontbijt- & lunchcafé met onder andere pannenkoeken met ahornsiroop, scrambled eggs en vegan bacon. Maar ze serveren ook gerechten als gyros, curryworst en macaroni. Ga hier heen met een lege maag en verwacht de uren erna flink vol te zitten!

Mijn favoriet: toast met scrambled eggs met aardappel.




Bonus tips:


🅥 Soul - Vegan Coffee Bar - smoothie bowls, pancakes, buddha bowls en gebak, allemaal (geraffineerd) suikervrij.


Moho's - knusse bakkerij met vegan opties voor gebak, bagels en koffie.



Links: Ændré. Rechts: Mamalicious






Favoriete restaurants


Vietnamees restaurant met twee vestigingen. Het is zelfs één van de populairste vegan restaurants van Hamburg! En niet voor niets: het eten is er heerlijk, en de bediening is vriendelijk en behulpzaam. Je kan kiezen uit verschillende hoofdgerechten zoals soep, of - nog leuker - allerlei kleinere gerechten om te delen.

Mijn favorieten: Golden Lotus soep, Endless Love dumplings



Dit restaurant ligt een stukje buiten het centrum, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Bij lekker weer is het goed vertoeven in de tuin, en anders kan je ook gezellig binnen zitten. Ze hebben verschillende internationale gerechten op de wisselende kaart, maar altijd huisgemaakt en vers. Voor ieder wat wils!

Mijn favorieten: Indiase curry, chili sin carne.



🅥 Vistro

Heerlijke vegan pizza en andere Italiaanse gerechten (met o.a. cashew mozzarella!). Vriendelijk personeel en ruime keuze aan toetjes. Wat wil een mens nog meer? ;)

Mijn favorieten: Istanbul pizza, tiramisu



Alhoewel het niet het allersfeervolste restaurant ooit is, word ik wel heel blij van deze plek. Ze hebben het soort vegan fastfood waar je van gaat watertanden, en zijn ook lekker activistisch met stickers en quotes over o.a. veganisme. Daarnaast hebben ze heerlijke taartjes en ander gebak. Aanrader!

Mijn favorieten: schnitzel burger met zoete aardappelfrietjes



Mits je van stevige rockmuziek houdt, is dit de ideale plek om je honger te stillen. Verwacht ultiem vegan fastfood zoals burgers, nuggets en meer. Het restaurant heeft een ruige sfeer die past bij de locatie op de Reeperbahn, met bijpassende muziek. Daarnaast hebben ze een winkel in het restaurant, wat ik wel vond afdoen van de sfeer. Maar het eten was heerlijk.

Update: ze hebben nu ook een café met vegan gebak!



Een hele fijne optie voor burgers als je met carnisten gaat eten, en niet voor een vegan restaurant kan kiezen. Peter Pane heeft meerdere locaties in Hamburg, en een speciale vegan kaart. Ze serveren burgers, loaded fries en o.a. cocktails - de opties zijn talrijk en allemaal even lekker! Sowieso fijn: alle (tafel)sauzen zijn standaard vegan.

Mijn favorieten: Der Crunchige, Kebab Klaus



Links: Peter Pane. Rechts: The Vegan Eagle




Nog meer restaurant tips:


🅥 Very Very Veggie Vegan Sushi - Je raadt het misschien al: hier serveren ze heerlijke vegan sushi!


🅥 Vincent Vegan - gevestigd in een winkelcentrum, zou ik het niet aanbevelen voor de gezelligheid. Maar als je een vegan foodie bent zoals ik, kom je hier wel in de vegan fastfood hemel terecht!


🅥 Innerluck - fijne 100% vegan kantine met een brede menukaart, van burgers tot lasagne.


🅥 Froindlichst - Sfeervol vegan restaurant met een zeer ruime menukaart, van bowls tot burgers en pizza.


🅥 Bao Bao - vegan vietnamees restaurant met o.a. springrolls, soep en 'tapas' gerechtjes.


SomeDimsum - Als je met carnisten uit eten gaat. Ze serveren ook vlees, maar de vegan dumplings zijn hier heerlijk! Daarnaast hebben ze nog enkele andere vegan gerechten zoals noedels en salade.






 


Ontdek meer van Hamburg

Naast vegan eten wil je misschien ook wel rondwandelen om uit te buiken, te winkelen, of gewoon de leukste delen van Hamburg ontdekken? Lees dan snel onderstaande tips voor de mooiste parken, leukste wijkjes en fijne winkels!




Zoek de natuur op


Een uitgestrekt park in het centrum van Hamburg, waar je fijn kunt wandelen, mensen bekijken op een bankje, of zelfs eekhoorntjes spotten. Wandel door de kruidentuin, bloementuin, Japanse tuin, of bezoek de tropische kassen! Let op: Helaas zijn de kassen al lange tijd gesloten voor renovatie. Check dus van tevoren te website om teleurstelling te voorkomen.



Een groot, 18e-eeuws landgoed waar je fijn kunt wandelen tussen oude bomen, weilanden en langs een rivier. In het park bevinden zich ook twee musea: het Jenisch Haus & Ernst Barlach Haus .



Een stukje buiten het centrum van Hamburg ligt dit park met een heuse dahlia tuin. Ze hebben wel meer dan 600 soorten dahlia's! De tuin is geopend vanaf juli t/m oktober.





Ontdek de leukste wijkjes


Elbstrand / Elbchaussee

Een van mijn favoriete delen van Hamburg is rondom het Elbstrand. We liepen over de Elbchaussee: een lange, kleine straat langs de rivier, met uitzicht op de haven aan de andere kant. Er staan hier prachtige oude huizen met veel groen en grote tuinen. Een unieke combinatie!



Schanzenviertel

Een eclectische & Boheemse wijk vol straatkunst, hippe cafés en veel platenwinkels. Het heeft een echte 'urban' en alternatieve sfeer die 's avonds nog meer tot leven komt. Geniet van een drankje in een lokale bar of slenter overdag rond.



Karoviertel

Niet ver van Schanzelviertel ligt het Karoviertel. Nog een hippe wijk vol vintage winkels, leuke boetiekjes en platenzaken. Ook 's avonds is het hier goed vertoeven met alternatieve barretjes en cafés met live muziek.



Gängeviertel

Een oud deel van Hamburg waar veel ruimte is voor creativiteit. De rauwe uitstraling en levendige cultuur scene maakt Gängeviertel tot een van de hipste wijken van Hamburg. Wandel door de smalle straatjes, bekijk een van de vele murals, bezoek een kunstgalerie, of strijk neer bij het hierboven genoemde café Nasch.



Speicherstadt

Dit (toeristische) gebied wordt ook wel de 'City of Warehouses' genoemd. Het is een prachtig gebied met 20e-eeuwse pakhuizen, grachten en bruggetjes. Vanwege de omvang en schoonheid is het tot UNESCO-werelderfgoed benoemd.



Planten und Blomen





Winkelen


Een kleurrijke concept store met stationery, posters, cadeau inspiratie, kleding en woon accessoires.



Een sfeervolle boutiek met mooie vintage kleding uit de jaren 50 t/m 70.



Vintage per kilo. Een grote winkel waar je wel even zoet bent! Gelukkig hebben ze wel alles op type en kleur gesorteerd, lekker overzichtelijk.





 



Conclusie


Ik hoop dat je met deze tips een heel fijne tijd in Hamburg gaat beleven. Het is echt een mooie, groene, én relatief rustige stad. Struin lekker rond door de stad, langs de rivier of in het buitengebied. En geniet natuurlijk van alle vegan opties die Hamburg te bieden heeft! En laat je me weten hoe het was? :)




Links & rechts: het Elbstrand aan de haven



Pssst.. heb jij nog een andere tip of toevoeging? Laat vooral hier een berichtje achter!

 

Disclaimer: deze blog is uitsluitend gebaseerd op mijn bevindingen en is op geen enkele wijze gesponsord.

20210711-2_edited.jpg

About me

My name is Katinka, and in this blog I share my tips and experiences as a vegan. I hope this will provide inspiration and tools for those who also want to live a more (plant-based) life.

Categories

are you already following me

on Instagram?

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page