Vegan winkels in Nederland

Er zijn een aantal mooie, bijzondere en vooral fijne vegan winkels in Nederland te vinden, en hopelijk komt er alleen maar meer bij. Deze winkels verkopen zo ongeveer alle plantaardige producten waar je als veganist van kan dromen, van vleesvervangers tot plantaardige kazen en chocolade.


Daarnaast zijn er ook hele toffe Nederlandse vegan webshops die een bezoekje waard zijn, en die niet alleen etenswaar verkopen, maar ook vegan friendly kleding, tassen en woonaccessoires! Scrol een stukje naar beneden om mijn aanraders te bekijken. Ik zal deze lijst ter zijner tijd aanvullen!Fysieke winkels

Eten & drinkenVegan Fresco Amsterdam (Noord Holland)


Een volledig plantaardige supermarkt in Amsterdam West. Ze hebben een groot assortiment met veel bekende en onbekende merken. Hier vind je de nieuwste plantaardige producten, van vleesvervangers tot plantbased kazen en meer!

foto: Vegan Fresco


https://veganfresco.com


Adres:

Jan Evertsenstraat 23

1057 BL Amsterdam
Vega Life - Amsterdam (Noord Holland)


Een vegan lifestyle winkel met een breed assortiment in het centrum van Amsterdam. Je vindt hier o.a. schoenen, kleding, accessoires, verzorgingsproducten, boeken, dierenvoeding en meer!

foto: Vega-Life

https://www.vega-life.nl/

Adres:

Nieuwe Hoogstraat 3a

1011 HC Amsterdam

Vegabond - Amsterdam (Noord Holland)


Vegan winkel & deli in Amsterdam West. Ze verkopen diverse plantaardige producten zoals vleesvervangers maar ook verzorgingsproducte. Én je kunt hier meteen terecht voor een heerlijk (plantaardig) ontbijt, lunch of koffietje.

foto: Vegabond

https://vegabond.nl/

Adres:

De Clercqstraat 48

1052 NH Amsterdam

Veggie4U - Den Haag (Zuid Holland)

Een vegan supermarkt met (zoveel mogelijk) biologische, fairtrade en lokale producten. Denk bijvoorbeeld aan vlees- en visvervangers, plantaardige kaas en zuivel, koek, snoep en chocolade, maar ook kant-en-klaarmaaltijden, verzorgingsproducten en zelfs spiritueel georiënteerde producten. Ze hebben ook een kaart met warme broodjes, roti wraps en warme maaltijden voor de hongerige bezoeker!

foto: Veggie4u

https://veggie4u.nl/ Adres:

Weimarstraat 76

2562 HA Den Haag
Bio Vegan winkel - Budel (Noord Brabant)


Het Brabantse dorp Budel is niet de eerste plek waar je aan denkt bij een veganistische supermarkt. Toch is hier de allereerste 100% vegan winkel van Zuid-Nederland gevestigd! Veel van hun assortiment is, zoals de naam al doet vermoeden, biologisch, en er is tevens een ruim aanbod glutenvrije producten. Daarnaast kan je hier ook terecht voor vegan cosmetica, schoonmaakmiddelen en dierenvoeding.