top of page

Review | Vegan Junk Food Bar Eindhoven

Kerkstraat 16, Eindhoven


Eigenlijk kwamen we met Vegan Heroes, Calypso en de Hoogste Tijd al niets tekort qua vegan junkfood in Eindhoven. Maar een heuse Vegan Junk Food Bar kan er echt nog wel bij. Want hoe meer vegan restaurants, hoe beter toch?

De opening van dit filiaal werd groots aangekondigd, midden tijdens de pandemie, maar liet (daardoor?) ook heel lang op zich wachten. Gelukkig hielden ze voet bij stuk en openden ze onlangs hun 6e filiaal!


Met het kleurrijke interieur, Instagram waardige gerechten en hippe huisstijl heeft de Vegan Junk Food Bar al snel naam gemaakt in Nederland en zelfs internationaal. Zo openen ze naast Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Barcelona binnenkort ook filialen in Groningen en Keulen. Hun social media staan vol met de mooiste gerechten en foto's, maar hoe is het restaurant in het echt?


Links: VJFB terras | rechts: Pnut Thai Chik’n BetterballsMenu

Laten we eerst het menu eens bekijken. Naast speciale cocktails, een mocktail en kokoswater uit een verse kokosnoot hebben ze ook 'reguliere' wijn, bier en frisdrank. Genoeg keuze dus.


De voorgerechten zijn vooral gefrituurde hapjes: vegan versies van kip, bitterballen, calamari, garnalen, maar ook nacho's en sashimi. Nom!

Als hoofdgerecht kun je kiezen uit drie categorieën: salades, loaded fries of burgers. En er zijn natuurlijk ook toetjes: Better Pnut Butter, Tropical Buba en Chocozito uit een glazen potje.Het eten

De eerste keer probeerden we de Mac & Cheeze Betterballs en de Pnut Thai Chik’n Betterballs. Lekker, maar we vonden het niet geweldig. Volgende keer toch maar weer de classic vegan bitterballen. Als hoofdgerecht deelden we de Loaded Heppi Ribs. Dit zijn loaded smiley fries (soort aardappelkroketjes) met ribs van tempeh. Dit vonden we zeker een aanrader, al was de portie niet super groot. Perfect voor één persoon, dat wel, maar niet voor twee.


Onlangs zijn we nog eens op bezoek gegaan, want we wilden nog meer gerechten uitproberen.

We deelden de Nobeef nacho's (aanrader), ik had de Mc Kroquet en Diederik de Notorious Sumo burger. Het zag er geweldig uit! Beide burgers vonden we erg lekker, maar we kregen wel buikpijn door alle saus en vettigheid. Alweer geen plek voor een toetje dus.. Wie weet lukt dat de volgende keer?


Links: op het terras | rechts: Loaded Heppi RibsHet restaurant zelf

De Vegan Junk Food Bar ligt centraal gelegen in een bruisend stukje van de stad, naast andere restaurants en bars. Naast een terras (met zon tot halverwege de middag) hebben ze binnen genoeg zitplaats beneden, plus een eerste verdieping en zelfs een balkon met wat tafels.

Het interieur is voornamelijk roze met zwart, graffiti stijl behang en neon lampen. Chique zou ik het zeker niet noemen, maar wel hip en kleurrijk. Ze hebben tafels voor twee personen maar ook grotere tafels voor groepen. Helaas kun je niet reserveren, dus het is hopen dat ze niet vol zitten. De medewerkers zijn heel enthousiast, vriendelijk en behulpzaam, super fijn!Het oordeel

Ik vind het echt een toevoeging voor Eindhoven. Het restaurant wordt meteen al goedbezocht en er is veel zitplek. Het eten ziet er prachtig uit, en hoewel het absoluut niet gezond is, is het voor af en toe wel heel erg lekker. Een echte guilty pleasure ;) Hier wil je al je niet vegan én vegan vrienden mee naar toe nemen! Volgens mij gaat dit veel mensen inspireren om vaker vegan te eten. Een klein minpunt vind ik het menu wat je alleen via een QR code kan bekijken. En de buikpijn achteraf - oeps - niet te vaak gaan dus. Maar al met al is het een top restaurant met vriendelijk personeel, veel keuze in vegan fastfood en een divers menu. Zeker het bezoeken waard!


Links: nobeef nacho's | rechts: Mc Kroquet burgerAdres

Kerkstraat 16, EindhovenOpeningstijden

maandag: Gesloten dinsdag: Gesloten woensdag: 15:00-22:00 donderdag: 15:00-22:00 vrijdag: 12:00-22:00 zaterdag: 12:00-22:00 zondag: 12:00-22:00


Website

 


Meer vegan hotspots in Eindhoven


Behalve de VJFB zijn nog veel meer vegan hotspots in Eindhoven. Je vind het overzicht en mijn tips hier.Heb jij nog een tip of toevoeging? Laat het me vooral weten!

 

Deze blog is uitsluitend gebaseerd op mijn bevindingen en is op geen enkele wijze gesponsord.

留言


20210711-2_edited.jpg

Over mij

Mijn naam is Katinka, en ik deel in deze blog mijn tips en ervaringen als veganist. Ik hoop hiermee inspiratie en handvaten te geven voor wie ook (plant)aardiger wil gaan leven.

Categorieën

Volg je me al

op Instagram?

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page